Home / Sjoemelwoning

Sjoemelwoning

LogoWelkom!

Op de pagina sjoemelwoning.nl.

Deze pagina is een initiatief van ‘Stadsverarming Utrecht’ en het gevolg van het in onze ogen onjuist beleid van de gemeente Utrecht. De gemeente heeft in de periode vanaf 1 mei 2015 in de meeste (zo niet alle) bouwaanvragen voor nieuwbouw woningen verkeerde (te hoge) parameters toegestaan bij de EPC-berekeningen van nieuwbouw woningen met een aansluiting op stadsverwarming. Meer over deze problematiek leest u hier.

Een greep uit de media publicaties rondom de sjoemelwoningen:

AD-Utrechts Nieuwsblad – 30-03-2016: Kopers willen zekerheid over duurzaamheid huis
RTV Utrecht – 11-03-2016: TV-item n.a.v. commissievergadering Stad & Ruimte
AD-Utrechts Nieuwsblad – 11-03-2016: Aantal sjoemelwoningen valt veel hoger uit
De Telegraaf – 10-03-2016: Huiseigenaar zint op isolatie-claim

AD-Utrechts Nieuwsblad – 10-03-2016: ‘Sjoemelwoningen’ zetten Utrechtse fracties op scherp
AD-Utrechts Nieuwsblad – 12-02-2016: Utrecht blundert met 240 woningen
AD-Utrechts Nieuwsblad – 12-02-2016: Zorgen over kosten van verwarming

U vermoedt een Sjoemelwoning te hebben gekocht, wat kunt u zelf doen?

  1. Kijk hier of uw (toekomstige) woning reeds op de lijst met geverifieerde sjoemelwoning projecten staat, indien het geval, ga dan direct door naar ‘Stap 6’ hieronder
  2. Staat uw project nog niet op de lijst, doe dan de Sjoemelwoning test hier, vervolg bij een positieve test de onderstaande stappen:
  3. Vraag de EPC-berekening van uw nieuwe woning op bij de Gemeente Utrecht. Deze treft u in de bouwvergunningaanvraag (omgevingsvergunning) van uw bouwer/projectontwikkelaar bij de Gemeente Utrecht. Dit kunt u hier doen: http://pki.utrecht.nl/onlinebooking/date-and-time
  4. U dient uw bouwvergunning zelf aan de balie van de gemeente op het (nieuwe) stadskantoor op te halen. Neemt u hiervoor een USB-stick mee, anders betaald u 10 euro extra voor een USB-stick. De gemeente kan uw bouwvergunning niet aan u mailen (u kunt ook eenmalig per project de bouwvergunning opvragen, hierin zitten de details van alle te bouwen woningen, dit scheelt in opvraagkosten en ritjes naar het stadskantoor als u deze dan verder onder de andere kopers kunt verspreiden).
  5. Blader door uw EPC-berekening en kijk met welk opwekrendement van de Eneco centrale is gerekend. Is er met 177,5% (ook als 1,775 aangeduid), dan heeft u een Sjoemelwoning
  6. Meld u via onderstaand formulier aan bij ons initiatief. Het is belangrijk dat eenieder zich aanmeldt die mogelijk aanspraak wil maken op een compensatie van zijn/haar projectwikkelaar (één aanmelding per bouwproject volstaat dus niet en is niet representatief voor alle bewoners)
  7. Wij hebben afspraken gemaakt met een externe, onafhankelijke partij die uw EPC-berekening kan re-constructueren met het juiste rendement (110%). Deze afspraken hebben wij gemaakt om u de beste prijs te laten betalen voor een eventuele 2nd opinion, een nieuwe EPC-(her)berekening. De kosten hiervan zijn 300 euro excl. BTW per woningtype (dus eigenaren van hetzelfde woningtype binnen een project kunnen de kosten hiervan delen).
  8. 10 Werkdagen na het verstrekken van de opdracht ontvangt u de nieuwe EPC-berekening, die u kunt gebruiken voor het reclameren bij uw projectontwikkelaar. U doet dit iets voor, of uiterlijk bij, oplevering van uw nieuwe woning
  9. Na oplevering van de woning heeft uw bouwer 3 maanden de tijd om eventuele nog bestaande gebreken te herstellen. Het probleem met isolatie-tekort op uw woning valt hier ook onder
  10. U houdt de 5% restantbetaling in het depot bij uw notaris tot de bouwer u een passend voorstel voor compensatie voor deze isolatie sjoemel heeft gedaan.

Met het onderstaande formulier kunt u uw gegevens aan ons kenbaar maken. Wij vermelden nadrukkelijk dat het achterlaten van uw gegevens hieronder slechts een (voor)registratie betreft.

U kunt aan uw registratie hieronder of onze ondersteuning geen rechten ontlenen.

Er moeten nog veel zaken verder worden onderzocht. Uw informatie helpt ons de omvang van het aantal woningen dat door dit beleid is gedupeerd beter inzichtelijk te krijgen. Wij mensen die zich geregistreerd hebben periodiek informeren van ontwikkelingen en eventuele verdere activiteiten.

Wij danken u op voorhand voor uw registratie.

Sjoemelwoning

Uw huidige NAW-gegevens

Gegevens van uw nieuwe woning

Geef hier de informatie in van uw woning/bedrijfspand dat op stadsverwarming is/wordt aangesloten
Geef hier aan op welke datum (mag geschat zijn) uw woning wordt opgeleverd
Sending
UA-65853139-1

Powered by moviekillers.com