Huishoudens met Eneco stadsverwarming in 2019 weer veel duurder uit

Eneco heeft vandaag haar warmte tarieven gepubliceerd. En het is natuurlijk geen verrassing dat  huishoudens met Eneco stadsverwarming in 2019 veel duurder uit zijn.

‘Leuker kunnen we het niet maker, wel een stuk duurder’ zal men in Rotterdam gegrapt hebben bij de opwaartse aanpassing van de tarieven voor huishoudens met stadsverwarming.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, hieronder ziet u de impact van de prijsverhogingen voor 2019 t.o.v. 2018:

stadsverwarming tarieven 2019 Eneco

U gaat dus fors meer betalen, voor de meeste huishoudens toch al gauw tussen de 8-12% vergeleken met 2018.

Het enige lichtpuntje voor uw portemonnee is dat Eneco af ziet van het toepassen van het maximale, door de ACM gereguleerde vastrecht tarief van €318,95 maar zelf voor het eerst een lager tarief van €284,45 hanteert (-6,8% t.o.v. 2018). Daarentegen mag uw variabele GJ-tarief wel lekker doorstijgen met 18,7% (!).

Het tarief voor de warmteafleverset blijft gehandhaafd op €170,61 omdat huishoudens met stadsverwarming hier toch al jaren, zonder veel zeuren, de hoofdprijs voor betalen.


RTV Utrecht
RTV Utrecht slingerde dit nieuws vandaag als één van de eerste, zonder al teveel kritische vragen of berekeningen, op haar website, met de vermelding dat de prijs voor stadswarmte slechts beperkt omhoog gaat en verlengde hiermee de goed nieuws show van Eneco.

Wij, laten het trekken van conclusies graag wél aan u over.

De officiële publicatie van de Eneco warmte tarieven vindt u hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1