TERUGKIJK TIP: Vara Kassa TV over schrijnende warmte situatie aan Naxosdreef, Utrecht

Op zaterdag 26 september heeft het TV-programma Kassa van de Vara een item uitgezonden over de schrijnende stadsverwarmings situatie aan de Naxosdreef in Utrecht Overvecht. De woensdagavond ervoor (23 september) was door Eneco en Delta Lloyd (gebouweigenaar) een voorlichtingsavond georganiseerd voor bewoners om hen te informeren over de resulaten van het recente onderzoek wat is uitgevoerd naar aanleiding van de torenhoge nota’s die bewoners ontvingen voor hun stadsverwarming. Het probleem in deze situatie ligt niet alleen bij Eneco maar ook bij gebouweigenaar Delta Lloyd die door achterblijvende energetische investeringen in dit complex, waaronder onvoldoende isolatie, een situatie van hoge stadsverwarming nota’s voor haar huurders heeft gecreëerd.

Op de bewonersavond gaf een bewoner aan (met normaal gebruik) een rekening van 4400,- te hebben ontvangen, voor een periode van 6 maanden stadsverwarming.

Kijk hier het item (13:58) uit de aflevering van het TV-programma Kassa van zaterdag 26 September 2015 terug.

Inmiddels heeft Eneco toegezegd:

  • de Stadswarmte volgens een nieuwe verdeelsleutel te gaan (her)berekenen voor dit complex (i.p.v. 0/100% wordt dit 35/65% vast/variabel). Hierdoor ontstaat een eerlijkere manier van het verdelen van de kosten, waardoor (onderliggende)flats die nu automatisch worden verwarmd omdat de boven-buurman zijn verwarming opendraait in een redelijker deel van de kosten gaan bijdragen;
  • bovengenoemde nieuwe verdeelsleutel te gaan toe passen, met terugwerkende kracht, vanaf 01-01-2014 (ingang Warmtewet);
  • te gaan onderzoeken of andere flats in de gemeente Utrecht baat hebben bij deze zelfde verdeelsleutel.

Zie ook:

26 september 2015: AD/UN: Eneco gaat nog een stapje verder met nota stadsverwarming
24 september 2015 – DUIC: Dure stadsverwarming Overvecht ook na onderzoek niet verklaard
24 september 2015 – AD/UN: Stookkosten Naxosdreef anders verdeeld
Uit mei 2015 – AD/UN: Torenhoge nota voor stadsverwarming en Oproep om duidelijkheid nota’s stadsverwarming

Twitter: @kassa_vara
Website: http://kassa.vara.nl/tv

Wij woonde eveneens deze voorlichtingsbijeenkomst bij en zullen hier in een apart artikel de komende week verder verslag van doen.

About Bart

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1