Raadsinformatieavond Blokverwarming Utrecht op donderdag 23 juni, 19.30-20.30 uur, Raadszaal oude stadhuis

Donderdagavond 23 mei is er een raadsinformatie informatieavond (RIA) over het onderzoek Blokverwarming in Utrecht.

Deze vindt plaats in het oude Stadhuis, in de Raadszaal 19.30-20.30 uur. De bijeenkomst is openbaar, dus voor iedereen toegankelijk.
 
Hier kunt u lezen wat voor de gemeenteraad de aanleiding is om dit onderwerp te bespreken. En hier vindt u links naar het onderzoek en de commissiebrief over het onderzoek. 
 
Het onderzoeksrapport is nogal dik en technisch. Bewonersplatform Overvecht heeft hiervan een samenvatting gemaakt. Deze vindt u hier. Ook op de website van Energie-U staat uitleg over de problemen met blokverwarming. 
 
Bij een raadsinformatieavond informeren raadsleden zich over een onderwerp dat later in de raad (of een raadscommissie) besproken zal worden. Zij nodigen burgers en maatschappelijke organisaties die bij het onderwerp betrokken zijn uit om als ‘meeprater’ een inbreng te leveren. Wie dat wil doen moet zich vooraf opgeven via het aanmeldformulier op de website van de gemeente. Als u alleen aanwezig wilt zijn om te luisteren kunt u plaats nemen op de publieke tribune en hoeft u zich niet vooraf op te geven. Zie ook de informatie over de raadsinformatieavond.
 
Een raadsinformatieavond is een goede gelegenheid om uw stem te laten horen aan de raad. Laat die kans niet voorbij gaan!
 
Bijeenkomst van 18 mei jl.
Op de bijeenkomst van 18 mei in het Vechthuis is het onderzoek Blokverwarming voor het eerst gepresenteerd aan bewoners. De avond was druk bezocht met ongeveer 125 bewoners. Er is toegelicht wat de oorzaken zijn van de veel voorkomende problemen met de blokverwarming in flatgebouwen en de hoge rekeningen. En wat er gedaan kan worden om dit te verbeteren. Veel mensen hebben hun ervaring of klachten naar voren gebracht en vragen kunnen stellen. Veel hiervan kon op 18 mei niet of onvoldoende opgelost worden. Hier kunt u een korte impressie van de avond lezen. Er is geen uitgebreid verslag gemaakt van de bijeenkomst van 18 mei.
Ed Vissenberg van de firma Danfoss en blokverwarming.nl heeft op 18 mei een presentatie gehouden over wat er verbeterd kan worden aan de installaties van de blokverwarming in een complex. Dit is verwerkt in een duidelijk filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1