Ontwikkelaar Synchroon gaat problemen sjoemelwoningen netjes oplossen zonder Eneco stadsverwarming

Projectontwikkelaar Synchroon gaat toekomstige bewoners van project ‘Wonen op Smaak’ de keuze geven voor een lucht-water warmtepomp in plaats van Eneco stadsverwarming

 

hydro-speichermodulProjectontwikkelaar Synchroon kondigt vandaag aan dat zij een oplossing hebben voor de problemen die waren ontstaan met de energetisch kwaliteit van de te bouwen huizen van fase 3 van het project ‘Wonen op Smaak’. Deze problemen ontstonden na de onverwachte afwaardering van het rendement van de Utrechtse stadsverwarmingscentrale van en door Eneco.

De ontwikkelaar gaat voor deze 22 woningen voor lucht-water warmtepomp kiezen in plaats van stadsverwarming van Eneco. Deze keuze brengt de energetisch kwaliteit van de woning aanzienlijk omhoog en wordt dan gebouwd met een EPC (Energie Prestatie Coefficient) van 0,0.

Bart van den Heuvel, initiatiefnemer van Stadsverarming Utrecht en Sjoemelwoning.nl juicht deze stap toe:

“Dit is de eerste projectontwikkelaar in het sjoemelwoningenschandaal van de Gemeente Utrecht die zijn verantwoordelijkheid neemt en de toekomstige bewoner/eigenaar van de woning centraal stelt. De oplossing met lucht-water warmtepompen is vele malen duurzamer dan Eneco stadsverwarming en zal zorgen voor aanzienlijke lagere energie-lasten, mits goed geinstalleerd en gedimensioneerd. Wel is nu belangrijk dat ook de woningeigenaren van fase 1 en 2 van dit project netjes gecompenseerd gaan worden. Hierover heeft Synchroon nog geen informatie verstrekt.”

Het persbericht van Synchroon is hier te lezen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1