Ontwikkelaar Kalliste probeert kopers sjoemelwoningen te foppen met eigen zonnepanelen

Nieuwe eigenaren mogen met sigaar uit eigen doos problemen sjoemelwoningen van projectontwikkelaar Kalliste zelf oplossen

 

We dachten de gekste dingen nu toch wel te hebben gezien in het Utrechtse sjoemelwoningen schandaal. Niets bleek afgelopen week minder waar. Projectontwikkelaar Kalliste uit Naarden die met Giesbers Groep het project ‘Wonen bij de Groene Vallei’ in Hoge Weide, Utrecht bouwt laat de toekomstige eigenaren liever zelf het probleem met haar sjoemelwoningen oplossen.

Wonen bij de Groene Vallei

De ontwikkelaar biedt, naar eigen zeggen geinspireerd door de Klimaattop in Parijs en haar eigen duurzaamheidsdoelstellingen, zonnepanelen aan de nieuwe eigenaren van haar woningen aan die nog in de laatste maand voor oplevering in de bouw meegenomen worden. Bewoners wordt een mooie korting beloofd (de prijs komt na korting in de buurt van het marktconforme tarief) als ze maar met meer dan 5 kopers per blok meedoen.

Hiermee doet ontwikkelaar Kalliste een poging het sjoemelwoningen probleem van dit project door haar klanten te laten oplossen. Want op het moment van oplevering, en na nog een diepte investering van haar eigen klanten, voldoen deze woningen met zonnepanelen natuurlijk ruimschoots aan de overeengekomen EPC-prestatie norm.

Het echte probleem waar Kalliste wel eens wat meer tijd en energie in had mogen steken is het oplossen het sjoemelwoningen probleem. Hoewel deels veroorzaakt door de Gemeente Utrecht, was het eerst oplossen van een probleem waar de toekomstige eigenaren zich nog steeds terecht zorgen om maken een betere prioriteitsstelling geweest. De problemen voor deze ontwikkelaar en de toekomstige eigenaren worden nu alleen maar groter.

Kalliste verzekerde ons dat het echt niet de bedoeling is om haar toekomstige bewoners met deze actie te slim af te zijn, maar het maakt geen goede sier. Toekomstige woningeigenaren van dit project zijn dus gewaarschuwd…

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1