BPD-ASR Vastgoedontwikkeling laat hoge ambities ‘Singelkwartier Grauwaart’ varen….

BPD-ASR Vastgoedontwikkeling laat hoge ambities ‘Singelkwartier Grauwaart’ (in de singel) varen….

 

Screen Shot 2016-03-29 at 20.28.40Eerlijk is eerlijk, project ‘Singelkwartier Grauwaart Utrecht‘ is een mooi project gelegen aan de statige Jan Wolkerssingel in Utrecht. Bijna hadden BPDASR Vastgoedontwikkeling deze woningen “energie neutraal” met een EPC van nul (!) uitgevoerd.
Bijna, want na het gesjoemel van de Gemeente Utrecht en Eneco zit dat er niet meer in. Helaas is het uitgangspunt nu een EPC van 0,2 en dat is pech!

 

Tja, dan ziet het zicht op de statige Jan Wolkerssingel er nét wat anders uit. Dat niet alleen, ook de mooie verkoopprospectus ziet er nu wat anders uit.  Neem bijvoorbeeld pagina 8 waarin wordt beschreven “Alle vrijheid om te wonen zoals u dat wilt”. Inmiddels weten we dat dit met een aansluitplicht op stadsverwarming en toren hoge afsluitkosten toch wat genuanceerder is! Het vraagstuk hoe we warmte creëren in een woning met een hoog plafond (zie pagina 12) is met recht complex te noemen.

 

Heel erg jammer, want ook alle verwijzingen naar “energieneutraal” en “duurzaamheid”  waar de prachtige prospectus veel aandacht aan besteed voelen nu veel minder warm- en duurzaam aan.  Wat een teleurstelling, BPDASR Vastgoedontwikkeling was er bijna! Maar bijna…….., is net niet helemaal.

Hieronder de bijna duurzaamheidsambities van beide ontwikkelaars:
BPD Bijna DuurzaamASR Breeam

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1