Niet gecompenseerde kopers sjoemelwoningen naar de Utrechtse gemeenteraad

Niet gecompenseerde kopers sjoemelwoningen a.s. donderdag naar de Utrechtse gemeenteraad

A.s. donderdagavond 15 september organiseert de Utrechtse gemeenteraad een raadsinformatiebijeenkomst voor kopers van sjoemelwoningen. Specifiek zijn kopers uitgenodigd die nog niet zijn gecompenseerd en/of net buiten de sjoemelwoning definitie van de Gemeente Utrecht vallen. Kopers van projecten ‘Wonen op Smaak’ (van ontwikkelaar Synchroon en bouwer Radix-Veerman), Parckzijde (van ontwikkelaar Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie) en De Proeftuinen (Ooms Bouw & Ontwikkeling) laten zich horen. Bewoners van de eerste twee projecten organiseerde reeds eerder een succesvolle, druk bezochte bewonerbijeenkomst. Utrechtse raadsleden waren hier te gast.

Stoelen tekort op bewonersbijeenkomst sjoemelwoningen in Utrecht
Stoelen tekort op bewonersbijeenkomst sjoemelwoningen in Utrecht

 

De vergunningen voor deze projecten zijn aangevraagd voor 1 mei 2015 en kopers verwijten de Gemeente Utrecht onder andere het niet voldoen aan haar zorgplicht door het niet maken van prestatie afspraken met warmteleverancier Eneco.

Tevens maken deze kopers zich zorgen of hun woning nog wel voldoet aan het Bouwbesluit nu de woning bij oplevering aantoonbaar niet meer aan de door het Bouwbesluit voorgeschreven EPC-waarde voldoet.

Ook koper van een woning die recent, of nog niet, is opgeleverd en geraakt is door deze problematiek?

Kom a.s. donderdagavond 15 september naar het oude stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht (aan de Oude Gracht). De raadsinformatiebijeenkomst begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. De publieke tribune is open voor toehoorders.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

UA-65853139-1